Články o vzdělávacích akcích - ročník 2009

Beřkovický podzim 2009 potěšil

Přes 1400 návštěvníků zavítalo v minulém týdnu do Vzdělávacího a výcvikového centra primární protidrogové prevence v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice. V rámci „Týdne duševního zdraví“ se zde za podpory Ústeckého kraje konal šestý ročník multižánrového kulturního a vzdělávacího festivalu BEŘKOVICKÝ PODZIM 2009.

Pestrá a bohatá programová nabídka přilákala do zbrusu nového multifunkčního centra jak pacienty léčebny, tak zaměstnance a širokou veřejnost. Největší návštěvu zaznamenal čtvrteční koncert pražského rappera XINDLA X a zahajovací pohádka v podání dětí z divadla MALIS z Libochovic. Hojně navštěvované byly i ostatní koncerty kapel KEKS, ZNOUZECTNOST, COP a VEGA. Velmi vřele přijatá byla i divadelní hra Václava Havla Audience, kterou zahrál DS SCÉNA a interaktivní pohádka divadla KOŇMO. Do té se aktivně zapojili jak pacienti léčebny, tak děti z místní základní školy. Klienti léčebny shlédli během festivalu též pět filmů s různorodou tématikou. Uměleckým zpestřením Beřkovického podzimu pak byla výstava obrazů jednoho z pacientů Miloslava Chreňa.

Dle velmi kladných ohlasů v knize návštěv a během všech festivalových aktivit lze soudit, že se projekt vydařil a byl příjemným zpestřením chladných a uplakaných říjnových dní. Vedení léčebny též věří, že se multifunkční centrum dostane do povědomí veřejnosti a aktivity v rámci primární nespecifické prevence (koncerty, divadla, výstavy atd.) budou co nejhojněji navštěvovány.

 

Zdroj: Litoměřicko 24, autor: VaDa, 20.10.2009

 

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login