Články z kultury - ročník 2010

Cimbál zněl kostelem

Multifunkční centrum v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice zažilo v pátek 14.května další z velmi úspěšných akcí. Pódium v bývalém kostele Sv.Václava si propůjčila na dvě vystoupení brněnská cimbálová muzika Javorník, která patří více než dvě generace mezi významné folklorní hudební skupiny. Ze svého bohatého repertoáru odpoledne zahrály české, moravské i slovenské písničky pro pacienty PLHoB.

alt


Večerní koncert pro zaměstnance a veřejnost byl zpříjemněn ochutnávkou červených a bílých roudnických vín s odborným výkladem someliéra, který zajistila Roudnická vinotéka. Čtyři druhy vína chutnaly téměř všem a známé písničky doprovázené houslemi, basou a cimbálem se rozléhaly po celém multicentru. Dle ohlasů návštěvníků se jednalo o velmi vydařenou akci, která se musí brzy zopakovat.

V nejbližší budoucnosti se kromě aktivit primární protidrogové prevence bude v centru konat seminář pro zaměstnance na téma „Hygiena rukou“.

V pátek pak pro pacienty léčebny a děti ze základní školy přijede zahrát soubor SOLIDEO, který se specializuje na interpretaci instrumentálně-vokální hudby gotiky, renesance a baroka. Pro větší autentičnost hrají na repliky dobových nástrojů, a proto se můžeme těšit na silný kulturní zážitek.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login