Články z kultury - ročník 2009

Multifunkční centrum PLHoB informuje

Vzdělávací a výcvikové centrum primární protidrogové prevence (multifunkční centrum) v Psychiatrické léčebně Horní Beřkovice pracuje na plné obrátky. Program specifické prevence (přednášky, terapie a psychoedukační skupiny) pro zamezení vzniku duálních diagnóz pacientů léčebny je doplněn o kulturní a resocializační programy, odborné semináře a další aktivity v rámci nespecifické primární prevence.

 

 

Multicentrum nenabízí projekty pouze pacientům tohoto zdravotnického zařízení, ale také zájemcům z řad široké veřejnosti. Minulý týden vděčnému publiku zahráli a zazpívali například pánové Richard Rezek a Petr Dvořák.
Ve čtvrtek 19.listopadu zavítaly do Horních Beřkovic děti z divadelního souboru Specifik a pěveckého sboru Lužáček z Lužce nad Vltavou. Společně vytvořily nádherné představení plné písniček, divadla a tancování z populárního muzikálu, které nazvaly „Lužáček a Specifik jako Rebelové“.

Poslední pracovní den předešlého týdne pak patřil v multifunkčním centru setkání starostů malých obcí Litoměřicka.
Do konce listopadu nás ještě čeká celostátní vzdělávací konference pro pracovníky přímé obslužné péče na téma „Komunikace – základ úspěšné péče“. Na měsíc prosinec pak kromě jiného připravujeme několik koncertů, výstavu a divadelní představení pro děti i dospělé.
Informace o projektech, minulých i budoucích akcích a všem zajímavém z multicentra naleznete na www.centrumberkovice.cz.

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login