Vzdělávání 2014

Vzdělávací a výcvikové centrum nabídne vzdělávací aktivity, které budou vytvářeny především ve spolupráci s krajskými autoritami a nestátními neziskovými organizacemi z oblasti primární prevence. Odborné kurzy, školení a semináře budou určeny jak pro interní příjemce (klienti nemocnice), tak pro odbornou i laickou veřejnost.
 
   

Svatomartinský seminář 2014

Již pátý ročník "Svatomartinského semináře" uspořádala PNHoB dne 11.11.2014 ve svém Multicentru. Sedmdesátka odborníků nejen z oblasti psychiatrie se sešla v Horních Beřkovicích a kromě jiného diskutovala na témata: Moklobemid v praxi, novinky v léčbě BHP, psychosomatický denní stacionář a psychoterapie v PNHoB. Seminář je zaregistrován v centrálním registru vzdělávacích akcí ČLK a ohodnocen  kredity dle stavovského předpisu č. 16 ČLK. Pořadatelé jsou rádi, že účastníků každým rokem přibývá a již se těší na Svatomartinský seminář 2015. 

alt

alt

alt

19.11.2014 - Stop dekubitům

U příležitosti celosvětového dne ,,STOP DEKUBITŮM“,  jak ho pro  tento rok vyhlásil Evropský poradní panel  pro dekubity,  se dne 19.11.2014 konal v Multicentru Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice pro zaměstnance, pacienty a širokou veřejnost  odborný seminář ,,Prevence a hojení ran“.

alt

Účelem pořádané akce bylo přítomným ukázat postupy a přípravky využívané v naší nemocnici při prevenci a léčbě ran. Prezentaci zpestřila mini výstavka prací našich pacientek.

alt

Pořadatelé z gerontopsychietrie pro úspěšnost akce počítají v následujících letech s dalšími ročníky.

alt

14.5.2014 Odborová schůze PNHoB

Ve středu 14.5.2014 se v prostorách Multicentra konala Schůze odborů společně s vedením PNHoB. Pan ředitel seznámil přítomné s vizí rozvoje naší nemocnice do budoucna. Zástupci odborů pak přednesli informace o hospodaření FKSP, hodnocení odborů, novinky či výhody pro odboráře.

alt

alt

21.5.2014 Hygiena rukou

Veškerému personálu oddělení, ambulancí či příjmové kanceláře byl věnován seminář vedoucí lékařky útvaru ambulantní péče, MUDr. Adámkové na téma "Hygiena rukou a hygienická pravidla práce v kuchyňce"

alt

alt

alt

 

 

19.3.2014 - Primární prevence pro SOŠ

alt

Dne 19.3. 2014 proběhl celkem čtyřhodinový interaktivní program primární prevence zneužívání návykových látek pro studenty sociálního oboru SOŠ a SOU Neklanova z Roudnice nad Labem.

alt

V první části studenti vyslovili svá očekávání a seznámili se s vývojovými stupni závislosti, v druhé části následovala diskuse s pacienty v pokročilých stadiích léčby závislosti, kteří sdíleli svůj životní příběh a mluvili o možnostech léčby v komunitě.

alt

Program měl dva hlavní cíle. Jednak měl program působit primárně preventivně na studenty v oblasti zneužívání návykových látek. Druhý cíl byl spíše profesně vzdělávací, studenti se seznámili s chodem nemocnice, možnostmi léčby na oddělení závislostí.

alt

V programu byla zařazena hodinová exkurze po PN. Studenti mohli klást dotazy ohledně fungování léčby v nemocnici a s programem byli nadmíru spokojeni.

alt

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login