Články z kultury - ročník 2011

Beřkovické jaro 2011

Pod památnou horou Říp roztály poslední zbytky sněhu, a sluneční paprsky prozářili zámeckou zahradu v Horních Beřkovicích. Jaro se konečně ujalo vlády a zahnalo zimu na ústup.

A to je ten pravý čas pro první „mega“ akci v multifunkčním centru psychiatrické léčebny. Tradiční týdenní kulturně vzdělávací festival „Beřkovické jaro 2011“ nabídne pestré menu jak pacientům a zaměstnancům léčebny, tak veřejnosti.

Pro klienty první akreditované léčebny v ČR je připraveno promítání filmů, koncerty, divadla, výstava, dramaterapie, přednáška s projekcí, arteterapie či opékání klobás. Ty věnovala společnost Procházka Roudnice nad Labem, která je společně s nadačním fondem Kalich partnerem festivalu.

Nejen pro pacienty, ale i pro návštěvníky ze širokého okolí budou velkým lákadlem večerní akce, které začínají v 19.30 hodin. V pondělí 11.4. mohou shlédnout komedii „Na správné adrese“, kterou zahraje DS Háta a ve které alternují např. Martin Zounar, Adéla Gondíková, Ivana Andrlová či Lucie Zedníčková. Velmi populárního Xindla X uvidí návštěvníci v úterý 12.4. a ve středu 13.4. pak folk – popovou kapelu Zhasni. Čtvrtek 14.4. patří pop – rockové partičce Nestel postel a festival uzavře královna české country, Věra Martinová.

alt

Multifunkční centrum Horní Beřkovice

Pilotní projekt primární protidrogové péče | login